Το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας διαθέτει σήμερα ένα πλούσιο αρχείο που αποτελείται από το αρχείο του Δήμου Βόλου (1883-1982), 46 ιδιωτικά αρχεία που αφορούν άμεσα ή άμεσα την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αρχεία παλιών βιομηχανικών επιχειρήσεων, καθώς και σημαντικό υλικό σχεδίων κτηρίων, χαρτών, αεροφωτογραφιών, διαφανειών και φωτογραφιών.


Η βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1992. Σήμερα περιλαμβάνει 35.000 τόμους βιβλίων και 500 περίπου τίτλους περιοδικών και εφημερίδων.

ις κύριες πτυχές του εκδοτικού ενδιαφέροντος του Κέντρου Ιστορίας αποτελούν τα:

πρακτικά των εκδηλώσεων,
μελέτες σχετικές με τη φυσιογνωμία της πόλης και της περιοχής,
θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος,
οδηγοί του αρχειακού υλικού.


ενθάρρυνση μελετών ειδικευμένων ερευνητών, η συνεργασία με το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι εκδόσεις που θα συμβάλλουν στην προβολή της πόλης και στην ανάδειξη της δυναμικής της, αποτελούν επίσης πεδίο εκδοτικής δραστηριότητας του ΔΗ.Κ.Ι.

πό τις αρχές του 2001 στη σχετική δραστηριότητα εντάχθηκε η έκδοση της τριμηνιαίας περιοδικής έκδοσης του Δήμου "εν Βόλω", όπου το περιεχόμενο, η αισθητική και η συλλογική δουλειά δημιούργησαν ένα περιοδικό - σημείο αναφοράς για την πόλη.

ο εν Βόλω, αποτέλεσε την αφορμή να ασχοληθεί το ΔΗ.Κ.Ι. με την κυκλοφορία ψηφιακών δίσκων, με παραγωγή τεσσάρων μουσικών CD έως σήμερα.

 

δείτε όλες τις εκδόσειςκλικ για τα "εν Βόλω" εν Βόλω [κάντε κλικ στο εξώφυλλο και ξεφυλλίστε τα τεύχη]
Η τριμηνιαία περιοδική έκδοση του Δήμου Βόλου ασχολείται με τη διαχρονική και τεκμηριωμένη προσέγγιση σε θέματα πολιτισμού, ιστορίας και φυσιογνωμίας του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής ...


δείτε τα CD


Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης
Μικρασιατών 81, Κτίριο Σπίρερ, 38 333
τηλ: 24210 39644, 24210 21664
fax: 24210 22927

 
Copyright (c) 2004, diki.gr | Site developed by 9Above Digital Creations