Το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας διαθέτει σήμερα ένα πλούσιο αρχείο που αποτελείται από το αρχείο του Δήμου Βόλου (1883-1982), 46 ιδιωτικά αρχεία που αφορούν άμεσα ή άμεσα την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αρχεία παλιών βιομηχανικών επιχειρήσεων, καθώς και σημαντικό υλικό σχεδίων κτηρίων, χαρτών, αεροφωτογραφιών, διαφανειών και φωτογραφιών.


Η βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης ξεκίνησε την λειτουργία της το 1992 με στόχο τη συγκέντρωση, διαχείριση, αξιοποίηση και προβολή κάθε είδους και μορφής γραπτών τεκμηρίων, που έχουν σχέση με την ιστορία του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής.

Άλλες δράσεις

2002-2003
Επιμέλεια και συντονισμός του προγράμματος ελληνικών σπουδών φοιτητών του Drury University (USA)
2001 Εργαστήρια μυθοπλασίας και αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό για μαθητές δημοτικού.
2000 Πειραματικό εργαστήριo Λόγου και Γραφής για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Επιμέλεια Κώστας Ακρίβος, Ελένη Ταμία, Ευγένιος. Παπαδόπουλος, Άννα Βουτσίνου, Ιανουάριος - Μάϊος 2000.
Εργαστήρια μυθοπλασίας και αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό για μικρούς και μεγάλους. Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2000.
1999 Επιμέλεια πεντάλεπτης καθημερινής εκπομπής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου με τίτλο "Η μέρα είναι η αφορμή και η μνήμη η αιτία". Επιμ. κειμένων Γιάννης Κουτής, εκφώνηση Όλγα Μαυρομάτη, Ευγένιος Παπαδόπουλος, Μαρία Παλάγκα, Γιάννης Κουτής.
1997 1/9 - 31/12
Επιμέλεια και συντονισμός του προγράμματος ελληνικών σπουδών των 15 τελειόφοιτων φοιτητών του Hammond's School of Architecture. 
Copyright (c) 2004, diki.gr | Site developed by 9Above Digital Creations