Το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας διαθέτει σήμερα ένα πλούσιο αρχείο που αποτελείται από το αρχείο του Δήμου Βόλου (1883-1982), 46 ιδιωτικά αρχεία που αφορούν άμεσα ή άμεσα την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αρχεία παλιών βιομηχανικών επιχειρήσεων, καθώς και σημαντικό υλικό σχεδίων κτηρίων, χαρτών, αεροφωτογραφιών, διαφανειών και φωτογραφιών.


Η βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1992. Σήμερα περιλαμβάνει 35.000 τόμους βιβλίων και 500 περίπου τίτλους περιοδικών και εφημερίδων.

Κινητή Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης

το πλαίσιο των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης η Κινητή Βιβλιοθήκη του λειτουργεί κάθε χρόνο στην παραλία των Αλυκών.

παρέμβαση αυτή αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια προώθησης της ανάγνωσης και του βιβλίου στις απομακρυσμένες γειτονιές της πόλης, ιδιαίτερα τώρα που η θερινή ραστώνη επιτρέπει, αλλά και επιβάλλει την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου δίπλα στο κύμα.

συλλογή της Κινητής Βιβλιοθήκης, εμπλουτισμένη με νέες κυκλοφορίες βιβλίων, αποτελείται από τίτλους ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, βιβλία γνώσεων, ιστορίας, καθώς και ξενόγλωσσα. Από τις αρχές Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι των Αλυκών, ενήλικες και παιδιά, θα μπορούν να επιλέξουν από ένα σύνολο περισσότερων από 2.000 βιβλίων, ώστε να συνδυάσουν το μπάνιο και τις στιγμές χαλάρωσης με διάβασμα.

α μέλη έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν 2 βιβλία για χρονικό διάστημα 15 ημερών. Μέλη της βιβλιοθήκης μπορούν να γίνουν όλοι, δωρεάν, με τη προσκόμιση της ταυτότητας ή άλλου εγγράφου που να πιστοποιεί τα στοιχεία τους. Η επιστροφή των βιβλίων γίνεται είτε στην Κινητή Βιβλιοθήκη, κατά της ώρες λειτουργίας της είτε στα γραφεία του ΔΗ.Κ.Ι. στο κτήριο Σπίρερ (Μικρασιατών 81, τηλ. 2421039644, diki@diki.gr, www.diki.gr ).

Δίκτυο Βιβλιοθηκών

Κανονισμός Λειτουργίας

επιστροφή

 
Copyright (c) 2004, diki.gr | Site developed by 9Above Digital Creations